Pre-Collision and Radar issues

ssitaco

✓ • Bronze
Messages
4
Upvotes Recieved
1
T3G Member
#1,762
Hello all, new here to the forum. Looked around for an answer to my question but didn't see anything. Is anyone having issues with the pre-collision randomly cutting on and off and telling you to clean the sensor? This happens to me every other day on my commute. I have cleaned the sensor multiple times and the warning still pops up.
Thanks.
 

Rob Daman

✓ • Aficionado
Tacoma3G O.G.
Messages
1,431
Upvotes Recieved
1,670
Location
Orange County CA
Truck Year
2017
Truck Color
Quicksand
Truck Grade
Off-Road
Cab & Bed
Double Cab, Short Bed
Transmission
Manual
T3G Member
#112
Are you stock? You ought take it to the dealer as it sounds like you've tried what makes sense.
 

ssitaco

✓ • Bronze
Messages
4
Upvotes Recieved
1
T3G Member
#1,762
Yeah I'm stock. Just bought the truck in late September. Just working all of the time and don't want to drive a couple of hours to the dealership. Thought i'd check here first. Thanks though!
 

ShikyoX

✓ • Diamond
Tacoma3G Supporter
Messages
823
Upvotes Recieved
720
Location
B.C Canada
First Name
Trevor
Truck Year
2017
Truck Color
Magnetic Gray
Truck Grade
Off-Road
Cab & Bed
Double Cab, Short Bed
Transmission
Automatic
T3G Member
#310
Hello all, new here to the forum. Looked around for an answer to my question but didn't see anything. Is anyone having issues with the pre-collision randomly cutting on and off and telling you to clean the sensor? This happens to me every other day on my commute. I have cleaned the sensor multiple times and the warning still pops up.
Thanks.
Was it recently raining? Or you wash your truck alot
 

ssitaco

✓ • Bronze
Messages
4
Upvotes Recieved
1
T3G Member
#1,762
Its been raining a lot recently, and I usually wash the truck about once a month.
 

ShikyoX

✓ • Diamond
Tacoma3G Supporter
Messages
823
Upvotes Recieved
720
Location
B.C Canada
First Name
Trevor
Truck Year
2017
Truck Color
Magnetic Gray
Truck Grade
Off-Road
Cab & Bed
Double Cab, Short Bed
Transmission
Automatic
T3G Member
#310
Its been raining a lot recently, and I usually wash the truck about once a month.
There not fully water sealed it's a known issue with them , they haven't fixed as of yet and are currently just replacing under warranty, last I checked bad news you will have to make the trip to the dealer to get a new one , I wouldn't try anything eith it because they will try and find away out
 

cocodataco

✓ • Gold
Tacoma3G Supporter
Tacoma3G O.G.
Messages
131
Upvotes Recieved
206
First Name
Jeff
T3G Member
#1,015
This has only happened to me when I’ve been in heavy snow. First time I took a look and there was a lot of snow and condensation in front of the sensor. Once cleaned it worked completely fine.

If there’s anything that is obstructing the sensor in anyway it will be disabled automatically so that it would give you any false stops.

However if it is something that happens consistently I’d agree with the above comment to get it checked out at the dealership.