Rattling noise

Jay

= VII • Aficionado
T3G Supporter
T3G O.G.
Messages
900
Location
Washington/San Diego
First Name
Jacob
Military
Navy
T3G Member
#64
Hey guys so I have a rattling noise when I’m in drive at a stop. It only is when I’m in drive and then accelerating past 2k and sorta when I turn. It’s a loud noise but doesn’t do it all the time. I’ve checked all my skids and they are torqued down so I’m sorta lost
 

SDyota_66

= V • Platinum
T3G Supporter
Messages
272
Location
Chula Vista
First Name
Chris
Military
Navy (Vet.)
T3G Member
#373
I had a similar noise. Was a hose clamp from an exhaust heat shield vibrating on the skid. Granted, would be 1:1M chance they are the same.
 

Jay

= VII • Aficionado
T3G Supporter
T3G O.G.
Messages
900
Location
Washington/San Diego
First Name
Jacob
Military
Navy
T3G Member
#64
I had a similar noise. Was a hose clamp from an exhaust heat shield vibrating on the skid. Granted, would be 1:1M chance they are the same.
Only in drive through?
 

SDyota_66

= V • Platinum
T3G Supporter
Messages
272
Location
Chula Vista
First Name
Chris
Military
Navy (Vet.)
T3G Member
#373
Only in drive through?
For me it was starting up and shutting down, and a few random vibes. Rotated the hose clamp and it went away. I would ask, what have you done to your rig lately, and they see if anything is related. Then see if anything is touching your skids that would vibrate. Without hearing it, hard to tell if it's drive train related or not.
 

Jay

= VII • Aficionado
T3G Supporter
T3G O.G.
Messages
900
Location
Washington/San Diego
First Name
Jacob
Military
Navy
T3G Member
#64

Jay

= VII • Aficionado
T3G Supporter
T3G O.G.
Messages
900
Location
Washington/San Diego
First Name
Jacob
Military
Navy
T3G Member
#64
For me it was starting up and shutting down, and a few random vibes. Rotated the hose clamp and it went away. I would ask, what have you done to your rig lately, and they see if anything is related. Then see if anything is touching your skids that would vibrate. Without hearing it, hard to tell if it's drive train related or not.
So nothing really. My skids have been on for a while. I re torqued them all so I know it’s not them but maybe something hitting them? Sway bar is tight too
 

SDyota_66

= V • Platinum
T3G Supporter
Messages
272
Location
Chula Vista
First Name
Chris
Military
Navy (Vet.)
T3G Member
#373
So nothing really. My skids have been on for a while. I re torqued them all so I know it’s not them but maybe something hitting them? Sway bar is tight too
That's a tough one since it happens in drive. Hard to climb under and listen.
 

Jay

= VII • Aficionado
T3G Supporter
T3G O.G.
Messages
900
Location
Washington/San Diego
First Name
Jacob
Military
Navy
T3G Member
#64

Jay

= VII • Aficionado
T3G Supporter
T3G O.G.
Messages
900
Location
Washington/San Diego
First Name
Jacob
Military
Navy
T3G Member
#64
Check u-joints, carrier bearing, pinion backlash, etc (drive line).
Doesn’t do it in reverse. And would likely make a noise when at idle in park though right?
 
Top Bottom